Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

 

Noa Hoek Spaans

Haii Allemaal,

Noa Hoek Spaans is de naam, ik ben tweedejaars student Dier-en Veehouderij op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Thuis woon ik op een kleine recreatie boerderij in Noord-Holland, hier is dan ook de liefde voor de agrarische sector ontstaan. De opleiding bevalt me nog altijd erg goed, wat ik in het werkveld zou willen doen weet ik nog niet helemaal. Wel lijkt het me erg leuk om op veel verschillende bedrijven in het buitenland te werken. Naast de opleiding werk ik in de weekenden op een melkveehouderij in Jelsum en bekleed in een bestuursfunctie in mijn studievereniging. Dit keer mag ik voor het tweede jaar de LSCV-dag voor jullie organiseren!! Het hele bestuur is druk bezig met de voorbereidingen. Het ziet er naar uit een mooie dag te worden en ik hoop jullie allen te mogen verwelkomen!!

Tot dan!

 

Bart Veld

Hey allemaal, 

mijn naam is Bart Veld. Ik ben 20 jaar en 2e jaars bachelor student Diergeneeskunde in Utrecht en mag dit jaar deelnemen aan het LSCV bestuur. Daarnaast ben ik dit jaar actief als Vice-voorzitter van onze studievereniging Veterinaire Vee Fokkers Club “De Uithof”.

Ik ben geboren en getogen in het altijd zonnige zuiden, in een klein dorp in Brabant vlakbij Oss: Herpen. Zelf kom ik niet van een bedrijf maar heb via onze studievereniging veel interesse en liefde voor deze sector opgebouwd door het rundveebeoordelen. Ik heb enorm veel zin in de volgende editie LSCV en hoop veel van jullie te zien!

Tot 7 april allemaal!

 

Antje Waal

Hoi! Ik ben Antje Waal, 20 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van de Bachelor Dierwetenschappen in Wageningen. Thuis woon ik in de Beemster (NH) op een melkgeitenbedrijf waar wij zo’n 500 geiten melken met 120 stuks jongvee. Niet in de koeien dus maar gelukkig kom ik daar nog genoeg mee in aanraking. Zo hebben mijn beide ooms een koeienbedrijf en zit ik in het bestuur van de RFS (Rundvee Fokkerij Studieclub) in Wageningen dus ben ik regelmatig wel tussen de koeien te vinden. Zo mag ik dan ook dit jaar deel uitmaken van het LSCV bestuur en kijk ik er samen met de rest erg naar uit om een mooie LSCV 2023 neer te zetten. Ik hoop jullie daar allemaal te zien want het beloofd weer een mooie dag te worden! Tot dan!

 

Fokke Hindrik de Vries

Hallo allemaal,

Mijn naam is Fokke Hindrik de Vries en dit jaar is mij weer de eer ten deel gevallen om de lscv voor jullie te organiseren. Op dit moment ben ik laatstejaars bachelorstudent Diergeneeskunde in Utrecht en wil ik hierna in mijn master mij specialiseren op de landbouwhuisdieren. Ik kom uit het hoge noorden, uit het altijd mooie Friesland. Zelf kom ik niet van een bedrijf, maar ben via de studievereniging de Veefokkers in aanraking gekomen met het rundveebeoordelen. Ik kijk er enorm naar uit om dit jaar jullie allemaal weer te zien tijden weer een geweldige editie van het lscv.

Oan’t dan!

 

Jarwin de Man

Hallo allemaal, ik ben Jarwin de Man, 20 jaar oud en zit in het derde jaar van de opleiding Veehouderij op de HAS in Den Bosch. Ik woon op een melkveebedrijf in Herwijnen met 80 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Thuis ben ik erg actief op het melkveebedrijf, met name in de fokkerij. Fokkerij is een grote passie van mij en ik vind het erg leuk om te zien hoe groot de invloed van fokkerij is op het functioneren van de koe. Ik hoop jullie allemaal te zien bij de LSCV 2023 en er samen een leuke dag van te maken!

 

Arjen Peters

Hallo allemaal! Mijn naam is Arjen Peters, ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede jaar van de bachelor dierwetenschappen in Wageningen. Thuis woon ik op een melkveebedrijf in Bedum, vlak boven de stad Groningen. Hier melken we ongeveer 380 koeien en houden we zo’n 220 stuks jongvee. Van kleins af aan help ik al mee op het bedrijf en ik hoop het in de toekomst dan ook mee verder te kunnen gaan. In de loop der jaren is mijn passie voor fokkerij en het veebeoordelen sterk gegroeid en daarom vind ik het ook erg leuk dat ik dit jaar onderdeel mag uitmaken van echt LSCV-bestuur. Ik hoop jullie allemaal te zien op 7 april!

 

Nienke Engelen

Hallo iedereen, 

Ik ben Nienke Engelen, 19 jaar en zit nu in het 2e jaar van de opleiding Veehouderij aan de Has Hogeschool in Den Bosch. In Limburg hebben we een melkveebedrijf met 100 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Van thuis uit zijn we zeer actief met keuringen, waarnaast ik in het bestuur zit van de regionale wintershow, ook ben ik lid van de Young Breeders. Fokkerij is er bij mij al vroeg met de paplepel ingegoten. Veebeoordelen vind ik leuk om te doen, omdat je dan echt leert kijken hoe de koe in elkaar zit. Dit jaar zit ik voor het eerst in het LSCV bestuur, ik kijk er naar uit om met de andere bestuursleden een mooie dag neer te zetten. 

Tot ziens op 7 april.

 

Leonie Jansen

Hallo ik ben Leonie Jansen, 20 lentes jong en volg momenteel de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij aan Aeres Hogeschool Dronten. Ik woon samen met mijn ouders en zusje op een melkveebedrijf in Noord-Sleen (Dr). Wij melken 135 koeien en hebben daarbij 100 stuks jongvee. Vanaf jongs af aan ben ik op de boerderij te vinden, waardoor de passie voor koeien al die jaren enorm is gegroeid. Van een stierkeuze maken tot het uitgroeien naar een goede melkkoe vind ik het mooiste om te doen/volgen. Sinds dit jaar zit ik in het LSCV bestuur en we hopen er een mooie editie van te maken. 

Tot dan!

 

Manon Waterink

Hallo allemaal, 

Ik ben Manon Waterink, 21 jaar oud en woon in Beerzerveld, Overijssel. Ik volg de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier en Veehouderij aan de Aeres hogeschool te Dronten. Thuis hebben we een melkveebedrijf met 95 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Mijn passie ligt echt bij de koeien en ben daarom vaak in de stal te vinden. Vanaf jongs af aan doe ik mee aan veekeuringen en heb hierdoor veel ervaring op gedaan. Dit jaar mag ik deel uitmaken van het LSCV bestuur en kijk er ontzettend naar uit! Ik hoop jullie allemaal te zien en er met zijn allen een leuke dag van te maken! 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment