Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

Angelique Heeman

Hoi allemaal! Ik ben Angelique Heeman, 22 jaar oud en in de afrondende fase van de bachelor Dierwetenschappen in Wageningen. Ik kom uit Middenbeemster, beter bekend als het dorpje van de Beemsterkaas. Hier hebben mijn ouders een melkveebedrijf met 60 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De liefde voor koeien heb ik al sinds jongs af aan en daarom help ik in mijn vrije tijd dan ook graag mee op het bedrijf. Naast LSCV Bestuurslid, ben ik ook Bestuurslid bij de Rundvee Fokkerij Studieclub (RFS) in Wageningen. Ik hoop jullie allemaal te zien bij de LSCV 2020 en er samen een leuke en gezellige dag van te maken! In ieder geval tot dan!

Arjen Zijlstra

Hallo, Ik ben Arjen Zijlstra, 24 jaar en kom uit het Friese dorpje Heeg. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Dier- en Veehouderij aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Thuis hebben wij geen melkveebedrijf maar ik kwam al van jongs af aan op het bedrijf van mijn oom. Als kleine jongen wist ik al snel de koefamilies uit het hoofd. Toen zat de liefde voor de fokkerij er al in! Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam op een boerderij met 130 melkkoeien en 80 stuks bijhorend jongvee. Op dit bedrijf heb ik de ruimte gekregen om de fokkerij te gaan doen. Vooruitgang in de veestapel creëren, daar haal ik erg veel energie uit! Sinds vorig jaar ben ik bestuurslid van de LSCV, ik zie dit als een leuke kans om elkaars ervaringen te delen. Ik hoop dat we met z’n allen een erg geslaagde LSCV kunnen organiseren!

Douwe Wijnia

Ik ben Douwe Wijnia, student Diergeneeskunde, 23 jaar oud en afkomstig van het platteland nabij Itens, een klein dorp in het mooie Friesland! Opgegroeid tussen de melkveebedrijven dus! Zo was ik als kleine jongen al vaak te vinden op het bedrijf van de buren. Van daar uit heb ik toen ook met kalveren gelopen op de plaatselijke jongveekeuring, super leuk! Tijdens de studie heb ik de mooie hobby van het veebeoordelen voortgezet op de avonden veebeoordelen met onze studievereniging, V.V.F.C. “De Uithof”. In mijn tweede jaar heb ik plaatsgenomen in de rundveebeoordelingscommissie van deze vereniging, dit jaar in het bestuur. Naast deze avonden rundveebeoordelen heb ik de afgelopen twee jaar geholpen met de verzorging en presentatie van de dochtergroepen van World Wide Sires op de HHH. Ik heb er ontzettend veel zin in dit jaar de 22e editie van het kampioenschap veebeoordelen voor studenten te mogen organiseren en hoop jullie te zien op dit evenement op 10 april!

Enjo Olthof

Hallo allemaal, mijn naam is Enjo Olthof, 25 jaar oud en afkomstig uit Appingedam een dorp in Noordoost Groningen. Sinds mijn jeugd ben ik werkzaam bij een melkveehouder in de buurt. Een melkveehouder met liefde voor de fokkerij van roodbonte koeien. Elk jaar gaan we met een aantal koeien naar de regionale keuring en hier is dan ook de passie voor het veebeoordelen bij mij ontstaan. Tijdens mijn studie diergeneeskunde heb ik vaak mee gedaan aan de avonden rundveebeoordelen. Een hele leuke manier om een hoop mooie koeien te zien en kritisch te leren kijken. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat je tijdens deze avonden een hoop verschillende bedrijven ziet. Dit jaar is mijn tweede jaar dat ik in de LSCV zal plaatsnemen. We gaan er met zijn allen voor zorgen dat ook dit jaar weer een groot succes wordt en dat er weer een hoop deelnemers van alle scholen aanwezig zijn. Ik zie jullie graag op 10 april in de ring of als toeschouwer tijdens de LSCV!

Henrike van de Vliert

Ik ben Henrike van de Vliert, 18 jaar en ik kom uit Biddinghuizen (Fl.). Mijn ouders hebben hier een melkveehouderij met 110 melk- en kalfkoeien en bijbehorend jongvee. Al van jongs af aan ben ik veel in de stal te vinden en ook nu help ik in mijn vrije tijd zoveel mogelijk mee. Ik zit in het tweede jaar Agrarisch Ondernemerschap Dier- en veehouderij op Aeres Hogeschool Dronten. Ik kijk heel erg uit naar LSCV 2020 en hoop jullie daar allemaal te zien.

Isa Lammersen

Hallo allemaal, mijn naam is Isa Lammersen, 20 jaar oud en kom uit Haaksbergen(Ov.). Ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Dierwetenschappen in Wageningen. Thuis hebben we een melkveebedrijf van 35 koeien. Met deze koeien doe ik sinds mijn zesde al mee aan verschillende keuringen waaronder de laatse 4 NRMs. Daarom vind ik het ook super leuk om de LSCV dit jaar te organiseren. We gaan er gezamenlijk een gezellige en leuke dag van maken. Ik zie jullie graag op de LSCV 2020!

Julia Aarts

Hoi allemaal, mijn naam is Julia Aarts, 19 jaar en ik kom uit Asten wat in het zuidoosten van Brabant ligt. Ik ben tweedejaars studente Veehouderij op HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Vorig jaar ben ik bestuurslid bij de LSCV geworden, ik vond dit een erg leerzame ervaring  en heb daarom besloten om dit jaar weer mee te helpen met het organiseren van de LSCV 2020. Wij hopen er een mooie maar vooral gezellige dag van te kunnen maken! Graag zie ik jullie tijdens de LSCV 2020!

Renske Weitkamp

Hallo allemaal! Mijn naam is Renske Weitkamp, 19 jaar oud. Ik woon in Noord-Sleen en doe de opleiding agrarische ondernemerschap dier en veehouder aan het Aeres hogeschool in Dronten. Thuis hebben mijn ouders een biologische melkveebedrijf met 70 koeien en bijbehorend jongvee. Vanaf jongs af aan ga ik al naar de keuringen en de laatste jaren ben ik in de fokkerij steeds actiever geworden. Thuis doe ik nu ook samen met mijn vader de fokkerij van het bedrijf. Het lijkt me erg leuk om samen met de rest van het LSCV bestuur het veebeoordelen te organiseren.

Steffy Lazeroms

Hoi allemaal, mijn naam is Steffy Lazeroms, 19 jaar oud en kom uit Sprundel, een klein dorpje in Noord-Brabant. Momenteel zit ik in het tweede jaar veehouderij op de HAS in Den Bosch. Thuis hebben wij een melkveebedrijf van 100 melkkoeien en daarnaast een kaasboerderij, waar wij een deel van onze eigen melk verzuivelen. In mijn vrije tijd help ik graag thuis mee. Dit jaar ga ik voor het eerst helpen bij het organiseren van de LSCV en hier heb ik veel zin in. Hopelijk zie ik jullie allemaal bij de LSCV 2020!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment