Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

 

Noa Hoek Spaans

Haii Allemaal, 

Om mij even voor te stellen mijn naam is Noa Hoek Spaans ik ben derdejaars student Dier-en Veehouderij op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Thuis ben ik opgegroeid op een kleine recreatie boerderij in Noord-Holland, hier is dan ook de liefde voor de agrarische sector ontstaan. Zelf woon ik in Leeuwarden voor mijn studie, naast mijn studie ben ik vicevoorzitter van mijn studievereniging en melk ik in de weekenden op een melkveebedrijf in Engelum. Later lijkt het mij leuk om bij verschillende bedrijven in het buitenland te werken of een vertegenwoordiger te worden van een voeradviseur bedrijf. Dit jaar mag ik voor de derde keer de LSCV-dag voor jullie organiseren!! Ik heb er al ontzettend veel zin in! Het hele bestuur is druk bezig met de voorbereidingen. 

Tot dan!


Bart Veld

Hey allemaal, 

mijn naam is Bart Veld. Ik ben 21 jaar en 3e jaars bachelor student Diergeneeskunde in Utrecht en mag dit jaar deelnemen aan het LSCV bestuur. Daarnaast was ik afgelopen jaar actief als Vice-voorzitter van onze studievereniging Veterinaire Vee Fokkers Club “De Uithof”.

Ik ben geboren en getogen in het altijd zonnige zuiden, in een klein dorp in Brabant vlakbij Oss: Herpen. Zelf kom ik niet van een bedrijf maar heb via onze studievereniging veel interesse en liefde voor deze sector opgebouwd door het rundveebeoordelen. Ik heb enorm veel zin in de volgende editie LSCV en hoop veel van jullie te zien!

Tot 29 maart allemaal!

 

Antje Waal

Hoi! 

Ik ben Antje Waal, 21 jaar en zit nu in mijn derde jaar van de Bachelor Dierwetenschappen in Wageningen. Thuis woon ik in de Beemster (NH) op een melkgeitenbedrijf waar wij zo’n 500 geiten melken met 120 stuks jongvee. Niet in de koeien dus, maar gelukkig kom ik daar nog genoeg mee in aanraking. Zo hebben mijn beide ooms en mijn vriend een koeienbedrijf dus ben ik regelmatig wel tussen de koeien te vinden. Dit jaar mag ik wederom weer deel uitmaken van het LSCV bestuur en kijk ik er samen met de rest van het bestuur erg naar uit om een mooie 2024 editie van de LSCV neer te zetten. Ik hoop jullie daar allemaal te zien. Het beloofd weer een mooie dag te worden! Tot dan!

Groetjes, Antje

 

Elise van Ginkel

Hoi allemaal, 

Mijn naam is Elise van Ginkel en ik ben 19 jaar oud. Ik ben tweedejaars student agrarische ondernemerschap Dier en Veehouderij in Dronten, waar ik het erg naar me zin heb. Thuis woon ik op een melkveehouderij gelegen in Bennekom. De interesse voor veebeoordelen is al vroeg begonnen bij de JVC van Gelderland. Daarnaast ben ik fanatiek Young Breeder lid. Nadat ik een jaar in het bestuur van de fokkerijcomissie van Dronten (de Fokcie) heb gezeten, is het nu tijd voor het LSCV bestuur. Ik hoop samen met de andere bestuursleden en mooi evenement neer te zetten. Hopelijk zien we jullie allemaal 29 maart in Schalkwijk!

 

Wieske Hazelaar

Hoi, ik ben Wieske Hazelaar, 19 jaar en zit in het tweede jaar van de bachelor Diergeneeskunde in Utrecht. Thuis hebben we een melkveebedrijf met 65 melkkoeien en jongvee in Hoge Hexel (OV). In het weekend help ik met veel plezier mee op het bedrijf en zo is ook de liefde voor de koeien ontstaan 🙂 Ook ga ik elke maand mee rundveebeoordelen met de Veefokkers en sinds dit jaar zit ik ook in deze commissie. Dit jaar mag ik voor het eerst helpen het lscv te organiseren en ik heb er super veel zin in om er een mooie dag van te maken! Tot dan 🙂

Luuk van Harten

Hallo allemaal,

Mijn naam is Luuk van Harten en ik ben 19 jaar oud. Ik zit in het 2e jaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap dier en veehouderij in Dronten. Thuis woon ik op een melkveehouderij met daarnaast een varkenshouderij. Hier is dan ook mijn passie voor de koeien ontstaan. Verder vindt het veebeoordelen altijd een mooi iets om te doen. Daarom wil ik me dan ook graag inzetten om samen met de andere bestuursleden een mooi evenement neer te zetten. Hopelijk zien we jullie allemaal op 29 maart!

 

Nienke Engelen

Hallo iedereen, 

Ik ben Nienke Engelen, 20 jaar en zit nu in het 3e jaar van de opleiding Veehouderij aan de Has Hogeschool in Den Bosch. In Limburg hebben we een melkveebedrijf met 100 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Van thuis uit zijn we zeer actief met keuringen, waarnaast ik in het bestuur zit van de regionale wintershow, ook ben ik lid van de Young Breeders. Fokkerij is er bij mij al vroeg met de paplepel ingegoten. Veebeoordelen vind ik leuk om te doen, omdat je dan echt leert kijken hoe de koe in elkaar zit. Dit jaar is het mijn tweede jaar  in het LSCV bestuur, ik kijk er naar uit om met de andere bestuursleden een mooie dag neer te zetten. 

Tot ziens op 29 maart.

 

Loraine Olthuis

Hoi! Ik ben Loraine Olthuis en ik ben 19 jaar oud, dit jaar zit ik voor het eerst in het LSCV bestuur. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van de bachelor Animal Sciences in Wageningen. Ik kom uit Zeerijp, een klein dorpje in Groningen waar ik in het weekend vaak tussen de koeien te vinden ben. Ik ben dit jaar lid geworden van het bestuur van RFS (Rundvee Fokkerij Studieclub), waar ik ook voor het eerst in aanraking kwam met veebeoordelen – iets waar ik enorm veel plezier aan beleef! Ik kijk er enorm naar uit om samen met de rest van het LSCV-bestuur een geweldig LSCV 2024 te realiseren! Tot dan!

 

Rosanne van Echtelt

Hallo allemaal!
Ik ben Rosanne van Echtelt, 17 jaar en zit in mijn eerste jaar van Bedrijfskunde Agribusiness op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik woon thuis op een melkveehouderij met melkkoeien en jongvee in Hoogwoud (NH) Hierdoor is bij mij ook de interesse gekomen voor de koeien. Het verzorgen en klaarmaken van de koeien voor keuringen vind ik het leukst om te doen! Dit is mijn eerste jaar dat ik in het bestuur zit van de lscv, dus ik heb er zin in! En hoop jullie 29 maart allemaal te zien!
Groetjes Rosanne

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment