Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

Enjo Olthof

Hallo allemaal, mijn naam is Enjo Olthof, 24 jaar oud en afkomstig uit Appingedam een stadje in de provincie Groningen. Sinds mijn jeugd ben ik werkzaam bij een veehouder in de buurt, hier is ook de passie voor het veebeoordelen bij mij begonnen. Eenmaal begonnen op diergeneeskunde vond ik het dan ook altijd leuk om mee te gaan op RVB avonden om de kennis over het beoordelen te vergroten. Op het moment van schrijven zit ik in het eerste jaar van mijn master landbouwhuisdieren en veterinaire volksgezondheid en actief in de commissie die RVB avonden organiseert. Op die manier zijn de lijntjes tussen de LSCV en de Veefokkers kort en ik hoop dan ook dat het weer een fantastische LSCV gaat worden.

Julia Aarts

Hallo allemaal, mijn naam is Julia Aarts, 18 jaar en kom uit Asten (NB).

Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding Dier- en Veehouderij op HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Ik doe deze opleiding omdat ik fokkerij, en alles wat daar bij komt kijken, super interessant vind en ik in de toekomst mij hier in wil specialiseren. Via de studievereniging “Ruminenten” van de HAS ben ik in aanraking gekomen met de LSCV. Zij waren opzoek naar een nieuw bestuurslid, en ik zag dit als een hele mooie kans om meer ervaring op te doen van de sector. Ik kijk er erg naar uit om samen met het LSCV bestuur dit evenement te organiseren. Graag zie ik jullie alle tijdens LSCV 2019!

Remco van der Linde

Hallo, mijn naam is Remco van der Linde, 21 jaar oud en afkomstig uit Gelderswoude, een klein dorpje in de buurt van Zoetermeer (Z-H). Momenteel zit ik in mijn laatste jaar Dier- en Veehouderij aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Thuis hebben wij een melkveebedrijf met +/- 70 koeien. Vanaf jongs af aan loop ik al tussen de koeien mee, in de toekomst is het de bedoeling dat ik het bedrijf overneem. Sinds 2015 houden wij geen jongvee meer aan, maar kopen we drachtige pinken aan. Hierbij proberen we goed naar de bouw van de koe te kijken, zodat we koeien krijgen welke de potentie hebben om lang op ons bedrijf melk te kunnen produceren. Om deze reden zie ik de LSCV als een mooie kans om meer kennis en ervaring op te doen binnen de fokkerij! Ik hoop op een mooie gezellige LSCV dag. Graag tot dan!

Angelique Heeman

Hallo allemaal, mijn naam is Angelique Heeman, 21 jaar oud en derdejaars bachelor student Dierwetenschappen in Wageningen. Ik kom uit Middenbeemster, beter bekend als het dorpje van de Beemsterkaas. Hier hebben mijn ouders een melkveebedrijf met 60 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De liefde voor koeien heb ik al sinds jongs af aan en daarom help ik in mijn vrije tijd dan ook graag mee op het bedrijf. Naast LSCV Bestuurslid, ben ik ook Bestuurslid Voorlichter Intern bij studievereniging “De Veetelers”. Ik hoop jullie allemaal te zien bij de LSCV 2019 en er samen een leuke en gezellige dag van te maken! Tot dan!

Melissa Smit

Hallo allemaal, mijn naam is Melissa Smit, 21 jaar oud en kom uit Nieuweroord, een klein dorpje in Drenthe. Momenteel zit ik in het tweede jaar bedrijfskunde en agrifoodbusiness aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Thuis hebben wij een kalverhouderij met 1800 witvleeskalveren waar ik graag in mijn vrij tijd meehelp. Door de Fokcie (fokkerijcommissie van Aeres Dronten) ben ik benaderd als ik met een aantal anderen de LSCV wou organiseren. Wij hopen er met z’n allen een gezellige en vooral mooie dag van te maken. Graag tot ziens op de LSCV 2019!

Aletta Postma

Hallo, Ik ben Aletta Postma, 24 jaar en kom uit Hardegarijp (Fr.) waar mijn ouders een melkveebedrijf runnen en ik regelmatig mee help. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie dier- en veehouderij aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sinds een poosje ga ik regelmatig mee naar keuringen, waar ik erg enthousiast over ben geworden. Toen ik gevraagd werd voor de LSCV heb ik ook meteen ja gezegd, omdat het mij een hele leuke uitdaging lijkt. Ik heb heel erg veel zin om samen de dag te gaan organiseren en er een leuke dag van te maken.

Marieke Albring

Hallo iedereen, mijn naam is Marieke Albring, 21 jaar en kom uit Drouwenermond (DR). Momenteel ben ik eerstejaars Dier- en Veehouderij student aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Thuis hebben wij een familie bedrijf genaamd ‘Drouner Holsteins’. Op dit bedrijf hebben wij +/- 120 melkkoeien en +/- 180 jongvee. Wij nemen veel deel aan shows waar ik heel veel plezier aan beleef. Ik ben door de Fokcie benaderd of ik samen met een aantal anderen de LSCV wou organiseren. Wij hopen er een mooie maar vooral gezellige dag van te kunnen maken!! Graag zie ik jullie tijdens de LSCV 2019!

Ninke-Maike van de Water

Ik ben Ninke-Maike van de Water, 24 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het dorpje Arkel (Z-H). Hier hebben mijn ouders en mijn broer samen een melkveebedrijf. We melken ongeveer 65 holstein koeien. Vanaf oktober ben ik begonnen met mijn master Landbouwhuisdieren en veterinaire volksgezondheid. Vanaf kleins af aan was ik altijd al te vinden tussen de koeien. Mijn vader en broer houden er allebei van om mooie, maar vooral efficiënte koeien te fokken. De liefde voor fokkerij is er dus met de paplepel ingegoten. Daarom ben ik ook vaak te vinden op de lokale en nationale keuringen. Ik hoop op een mooie LSCV met enthousiaste deelnemers en bezoekers. Hopelijk tot dan!

Maaike Neplenbroek

Hoi allemaal, mijn naam is Maaike Neplenbroek, 22 jaar en ik kom uit Hoonhorst (Ov) waar mijn ouders een melkveebedrijf met roodbonte koeien hebben. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de master Dierwetenschappen in Wageningen. In mijn vrije tijd help ik thuis graag mee bij de koeien. Vandaar dat ik in het bestuur van de LSCV ben gegaan. Ik kijk ernaar uit om de LSCV dit jaar te organiseren en hoop veel enthousiaste deelnemers te zien. Hopelijk tot dan op de LSCV 2019!

Arjen Zijlstra

Hallo, Ik ben Arjen Zijlstra, 23 jaar en kom uit het Friese dorpje Heeg. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Dier- en Veehouderij aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Thuis hebben wij geen melkveebedrijf maar ik kwam al van jongs af aan op het bedrijf van mijn oom. Als kleine jongen wist ik al snel de koefamilies uit het hoofd. Toen zat de liefde voor de fokkerij er al in! Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam op een boerderij met 130 melkkoeien en 80 stuks bijhorend jongvee. Op dit bedrijf heb ik de ruimte gekregen om de fokkerij te gaan doen. Vooruitgang in de veestapel creeren, daar haal ik erg veel energie uit! Sinds kort ben ik bestuurslid van de LSCV, ik zie dit als een leuke kans om elkaars ervaringen te delen. Ik hoop dat we met z’n allen een erg geslaagde LSCV kunnen organiseren!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment