Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

Robert Horst

Hallo, ik ben Robert Horst, 23 jaar. Ik kom uit Onderdendam (GR) waar mijn ouders een melkveebedrijf hebben. Na het afronden van mijn HBO-opleiding Agrarisch Ondernemerschap in Leeuwarden ben ik gaan doorstuderen in Wageningen. Ik volg daar de master Management, Economicsand Consumer Studies. Ik vind het belangrijk dat je als jongere in de agrarische sector wat van fokkerij af weet en kunt beoordelen of een koe goed in elkaar zit. Dankzij het LSCV bestuur kom je in contact met andere  agrarische hogescholen en universiteiten in Nederland. Dat geeft een indruk van wat er speelt in andere gebieden in ons land. Hopelijk tot ziens op de LSCV 2018!

Berdien Egberts

Hallo allemaal, mijn naam is Berdien Egberts, ik ben 20 jaar oud en kom uit Hoge Hexel (Ov.). Thuis hebben we een melkveebedrijf met zo’n 80 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Ik studeer aan de Aeres Hogeschool te Dronten. De opleiding die ik hier volg is Dier- en Veehouderij. Momenteel ben ik derde jaars student. Mijn passie ligt bij de fokkerij, ik ben daarom ook actief binnen de fokkerijcommissie van de Aeres Hogeschool. Ook ben ik al een paar jaar lid bij de Young Breeders en doe zelf ook regelmatig mee met keuringen.Ik hoop jullie te zien bij de LSCV 2018, zodat we er met z’n allen een leuke en gezellige dag van kunnen maken!

Rik Huisken

Hallo bezoekers van deze mooie website, ook ik wil mij even voorstellen. Mijn naam is Rik Huisken, ik ben 24 jaar en woon in Wierden. Een heel aantal jaren ben ik al actief op keuringen en veebeoordelingswedstrijden. Fokkerij heeft mij altijd al geïnteresseerd hier sluit bestuurslid van het LSCV precies bij aan.Doordeweeks studeer ik in Dronten aan de Aeres Hogeschool (voorheen CAH), ik zit in het vierde jaar van dier-en veehouderij.Dit is mijn tweede jaar als bestuurslid van het LSCV. Uiteraard proberen we dit jaar er weer een leuke wedstrijd van te maken. Graag zie ik jullie allemaal op de LSCV dag.

Astrid Swart

Hallo allemaal, mijn naam is Astrid Swart, ben 23 jaar en woon in Warns dat in het prachtige Friesland ligt. Mijn ouders hebben thuis een pluimveehouderij, hier ben ik naast school werkzaam. Op het van Hall Larenstein in Leeuwarden volg ik de opleiding dier- en veehouderij. Waar ik in het derde jaar zit. Omdat het leuk vind om tussen de koeien te zijn help ik sinds een aantal jaar verschillende melkveebedrijven op keuringen en met het klaar maken van de dieren. Het lijkt me erg leuk om met de rest van het bestuur deze dag voor jullie te gaan organiseren. Tot op de LSCV!

Daan Spierings

Hoi koeienliefhebbers, mijn naam is Daan Spierings, 22 jaar oud en woon in pittoreske Den Dungen, vlak onder Den Bosch. Momenteel volg ik het derde jaar Dier en Veehouderij op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ondertussen help ik voor het tweede jaar mee bij het organiseren van het scholenkampioenschap veebeoordelen. De LSCV trok mijn interesse omdat ik het belangrijk vind dat jonge boeren inzicht krijgen in het exterieur van een koe. Niet alleen voor een mooie koe, maar ook voor een gezonde en productieve koe. In mijn vrije tijd ben ik thuis werkzaam tussen onze 130 oud Hollandse MRIJ-koeien, hier ligt mijn echte passie. De LSCV is voor mij een leuke en leerzame ervaring. Dit zal het ook zeker worden voor de deelnemers en bezoekers van de LSCV 2018. Onze actieve en enthousiaste bestuur dat bestaat uit studenten uit het hele land, gaat zeker weer zijn best doen om een mooie en leerzame dag voor iedereen te organiseren! Hopelijk tot dan!

Aletta Postma

Hallo, Ik ben Aletta Postma, 24 jaar en kom uit Hardegarijp (Fr.) waar mijn ouders een melkveebedrijf runnen en ik regelmatig mee help. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie dier- en veehouderij aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sinds een poosje ga ik regelmatig mee naar keuringen, waar ik erg enthousiast over ben geworden. Toen ik gevraagd werd voor de LSCV heb ik ook meteen ja gezegd, omdat het mij een hele leuke uitdaging lijkt. Ik heb heel erg veel zin om samen de dag te gaan organiseren en er een leuke dag van te maken.

Laurens Kortleve

Hallo, mijn naam is Laurens Kortleve, ik ben 21 jaar oud en kom uit Brandwijk (ZH). Sinds september 2015 studeer ik aan HAS Hogeschool in Den Bosch richting Dier- en Veehouderij. Ik ben opgegroeid en nog steeds woonachtig op het melkveebedrijf van mijn ouders. Hier help ik de mijn vrije tijd graag mee. Mijn interesse in de fokkerij is tijdens mijn eerste jaar aan de HAS gekomen tijdens de avonden over veebeoordelen van de studievereniging Ruminenten. Toen mij gevraagd werd of ik zou willen helpen met het organiseren van de LSCV heb ik natuurlijk ja gezegd. Ik hoop jullie dan ook allemaal graag te zien tijdens de LSCV

Ninke-Maike van de Water

Ik ben Ninke-Maike van de Water, 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het dorpje Arkel (Z-H). Hier hebben mijn ouders en mijn broer samen een melkveebedrijf. We melken ongeveer 65 holstein koeien. Ik zit in mijn 4e jaar van de studie Diergeneeskunde, te Utrecht. Vanaf kleins af aan was ik altijd al te vinden tussen de koeien. Mijn vader en broer houden er allebei van om mooie, maar vooral efficiënte koeien te fokken. De liefde voor fokkerij is er dus met de paplepel ingegoten. Daarom ben ik ook vaak te vinden op de lokale en nationale keuringen. Ik hoop op een mooie LSCV met enthousiaste deelnemers en bezoekers. Hopelijk tot dan!

Alger Hiemstra

Hallo, mijn naam is Alger Hiemstra, ik ben 23 jaar oud en kom uit Sibrandahûs (Frl.). Ik woon sinds september 2015 in Utrecht waar ik diergeneeskunde studeer. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij waar ik nog steeds meehelp in de weekenden en waar mijn passie voor de fokkerij is ontstaan. Mijn passie voor de fokkerij is verder gegroeid door de avonden rundvee beoordelen die georganiseerd worden door de studievereniging van diergeneeskunde, waar ik vorig jaar een jaar bestuur van ben geweest. Ik hoop ook dit jaar weer samen met de rest van de commissie een geslaagd evenement te kunnen neerzetten en jullie allemaal te zien op de LSCV!

Maaike Neplenbroek

Hoi, Ik ben Maaike Neplenbroek, 21 jaar. Ik kom uit Hoonhorst (Ov) waar mijn ouders een melkveebedrijf met roodbonte koeien hebben. Op dit moment zit ik in mijn eerste jaar van de master Dierwetenschappen in Wageningen. In mijn vrije tijd help ik thuis graag mee bij de koeien. Vandaar dat ik ja heb gezegd toen ik werd gevraag voor het LSCV bestuur. Ik kijk ernaar uit om deze dag te organiseren en hoop veel enthousiaste deelnemers te zien. Hopelijk tot dan op de LSCV 2018!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment