Het bestuur

De organisatie van de LSCV bestaat uit afgevaardigden van HAS Den Bosch, Aeres Hogeschool te Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden, Diergeneeskunde Utrecht en Dierwetenschappen Wageningen. Hieronder ziet u de afgevaardigden die in het bestuur van LSCV zitting houden.

Isa Lammersen 

Hallo allemaal, mijn naam is Isa Lammersen, 22 jaar oud en kom uit Haaksbergen(Ov.). Ik zit nu in mijn eerste jaar van de master Dierwetenschappen in Wageningen. Thuis hebben we een melkveebedrijf van 43 koeien. Met deze koeien doe ik sinds mijn zesde al mee aan verschillende keuringen waaronder de TASS en de NRM. Daarom vind ik het ook super leuk om de LSCV dit jaar te organiseren. We gaan er gezamenlijk een gezellige en leuke dag van maken. Ik zie jullie graag op de LSCV 2022!

Stan Brekelmans

Hallo mijn naam is Stan Brekelmans, ik ben 21 jaar oud en ik zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap dier en veehouderij aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Ik woon in maren Kessel en daar hebben wij een melkveebedrijf met 220 melkkoeien en bijbehorend jongvee. In 2014 zijn we begonnen met deelnemen aan keuringen en dit is uitgegroeid tot een grote hobby van mij. Ook maak ik regelmatig koeien klaar voor andere veehouders waardoor ik op veel keuringen aanwezig ben. Ik ben sinds een aantal jaar ook mede verantwoordelijk voor de fokkerij op mijn thuis bedrijf en hier haal ik veel werkplezier uit! Sinds dit jaar zit ik in het bestuur van LSCV en ik hoop er met z’n alle een geslaagde dag van te maken!

 

Jarwin de Man

Hallo allemaal, ik ben Jarwin de Man, 19 jaar oud en zit in het tweede jaar van de opleiding Veehouderij op de HAS in Den Bosch. Ik woon op een melkveebedrijf in Herwijnen met 80 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Thuis ben ik erg actief op het melkveebedrijf, zo ben ik vaak bij 2 van de 3 melkingen per dag betrokken. Fokkerij is een grote passie van mij en ik vind het erg leuk om te zien hoe groot de invloed van fokkerij is op het functioneren van de koe. Ik hoop jullie allemaal te zien bij de LSCV 2022 en er samen een leuke dag van te maken!

Henrike van de Vliert

Hoi! Ik ben Henrike van de Vliert, 20 jaar en ik kom uit Biddinghuizen. Ik studeer aan de Aeres Hogeschool in Dronten en zit nu in het vierde jaar van de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en veehouderij. Wij hebben thuis een melkveebedrijf met 110 melk- en kalfkoeien en bijbehorend jongvee, dit jaar de locatie van deze mooie wedstrijd;). Al van jongs af aan ben ik veel in de stal te vinden en nog steeds breng ik hier zoveel mogelijk tijd door. Thuis doen we veel aan fokkerij en ik vind het erg leuk om mee te doen aan keuringen en vee beoordelen. Ik kijk heel erg uit naar de LSCV 2022 en hoop jullie daar allemaal te zien!

Jasper van der Veek

Ik ben Jasper van der Veek, 22 jaar en kom uit Lisse (ZH.). Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de Master dierwetenschappen in Wageningen met mijn HBO diploma Dier- & Veehouderij in Dronten al op zak. Ik kom uit een boerenfamilie waar ik mijn hele jeugd werkzaam ben geweest op het melkveebedrijf van mijn oom waar 200 koeien worden gemolken. Op de zaterdag ben ik nu werkzaam bij een boer in de buurt met 70 koeien aan de melk. Naast het RFS bestuur (Rundvee Fokkerij Studieclub) in Wageningen, zal ik dit jaar ook te vinden zijn bij het LSCV. Na twee gemiste edities wordt het dit jaar tijd om er weer wat moois van te maken!

Noa Hoek Spaans

Haii iedereen!

Noa Hoek Spaans is de naam, ik ben 18 jaar oud en zit in het eerste jaar van de opleiding Dier- en Veehouderij op het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Thuis woon ik op een recreatieboerderij met een klein koppel van 25 koeien. Hierbij hebben wij 7 stuks jongvee en nog een boel kleinvee zoals, schapen, geiten en varkens. Zelf heb ik altijd een liefde gehad voor de boerderij en de agrarische sector vandaar dat ik deze studie ook ben gaan doen. Na mijn studie wil ik graag in de agrarische sector gaan werken, wat dat zal worden weet ik nog niet omdat er veel banen zijn die mij trekken. Eén ding is zeker en dat is de passie voor koeien, daarom ben ik ook heel enthousiast om het LSCV 2022 voor jullie te mogen organiseren. 

Groetjess! 🙂

Fokke Hindrik de Vries

Een hele goede dag, mijn naam is Fokke Hindrik de Vries. 

Dit jaar ben ik één van de gelukkigen die een fysieke LSCV mogen organiseren, dus hopelijk zal het een mooie dag worden. Ik zal even wat meer over mijzelf vertellen: Ik ben dus Fokke Hindrik, 20 jaar oud en ik kom uit het noorden van het land (Droegeham). Ook zit ik dit jaar in het bestuur van de Veefokkers van Diergeneeskunde Utrecht en zo heb ik ook kennis gemaakt met het rundveebeoordelen. Ik ben nog altijd veel aan het bijleren over het beoordelen, maar ik vind het leuk dat hoe meer je het doet, hoe meer je gaat zien dat je eerst niet was opgevallen. Hopelijk wordt LSCV2022 een groot succes en zien we velen van jullie op deze gezellige dag.

Boyd Gerrits

Hallo allemaal! Mijn naam is Boyd Gerrits, ik ben 24 jaar oud en ik ben inmiddels bezig met de master landbouwhuisdieren binnen de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit het mooie Groeningen in het zuiden van het land. Ik ben via de Veefokkers met het rundveebeoordelen in aanraking gekomen en ben sinds die eerste kennismaking overtuigd geraakt om vaker mee te gaan! Het mooie vind ik dat je op een andere manier naar koeien leert kijken en daarmee iedere koe ook weer anders is. Ik kijk ook enorm uit naar het LSCV, waar ik jullie hopelijk allemaal zie! Graag tot dan!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment